Om

Johanna Beijbom är en väl anlitad sångerska i Sverige och även ute i Europa. Mycket tog fart i hennes musikkarriär efter att hon körade på vinnarlåten Euphoria bakom Loreen i Eurovision Song Contest i Baku 2012.

 

I februari 2017 gick Johannas största dröm i uppfyllelse då hon själv tävlade som artist i Danmarks Melodifestival, Melodi Grand Prix. Hon gick direkt till final med låten A.S.A.P. och slutade på en hedrande 3:e plats. Låten finns nu bl.a. på Spotify och iTunes.

 

Johanna är född och uppvuxen i Skövde som ligger mitt emellan Vänern och Vättern i Västra Götaland. Hon har sedan barnsben sjungit och uppträtt för publik. Redan som 14-åring släppte hon en singel “En sång för alla människor” skriven av schlagerprofilen Henrik Sethson. Låten gjordes i samband med 2001 års Unicef gala, och blev den officiella Unicef-låten det året. Samma år uppträdde hon tillsammans med artister som Lill-Babs, Roger Pontare, Jan Johansen m.fl.

 

Vid 14 års ålder klev Johanna in i Melodifestivalkungen Thomas G:sons studio och ett långt samarbete tog fart. Johanna har sedan dess körat på de flesta av G:sons bidrag genom åren till den svenska Melodifestivalen, som t.ex. på vinnaren “Evighet” framförd av Carola.

 

2006 skrev G:son låten “My Own Life” till Johanna som tävlade i Svensktoppen nästa och spelades flitigt på Radio Skaraborg.

 

Året 2006 blev Johanna frontsångerska i det väletablerade bandet Showkanalen. Det har gett Johanna mycket stor erfarenhet av att stå på stora liksom små scener runt om i landet och även i våra grannländer. Showkanalen och Johanna har samarbetat med många i Sveriges artistelit som Jill Johnson, Lena Philipsson, Orup, Jessica Andersson, Magnus Carlsson, Tommy Nilsson, Uno Svenningsson, Linda Sundblad, Kalle Moraeus, Magnus Bäcklund m.fl.

 

2007 blev ett stort steg i Johannas sångkarriär då hon körade och dansade bakom Maltas bidrag “Vertigo” framförd av Olivia Lewis från Malta i Eurovision Song Contest i Finland.

 

2012 var sen året då Johanna var med och gjorde något historiskt. Hon körade bakom Sveriges bidrag Euphoria framförd av Loreen i Eurovision Song Contest i Baku, Azerbajdzjan. 12 poängen rullade in från de Europeiska länderna och till slut stod Sverige som vinnare.

 

Johanna körar på originalspåret av “Euphoria” som legat på 1:a plats på Ituneslistorna i 21 länder runt om i världen.

 

2013 var det dags igen, i Malmö, Sverige i Eurovision Song Contest körade Johanna bakom Georgiens bidrag Waterfall skriven av Thomas G:son och Erik Bernholm. Låten framfördes av två av Georgiens största artister Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani. Låten vann pressens Marcel Bezençon Awards pris för årets bästa låt. Johanna körar även på originalspåret av låten.

 

2015 körade Johanna bakom två bidrag i den danska motsvarigheten till Melodifestivalen, Melodi Grand Prix. Hon åkte sedan med det vinnande bidraget “The way you are” med bandet Anti Social Media till Eurovision Song Contest som hölls i Wien, Österrike det året.

 

Johanna har genom åren samarbetat med några av Sveriges mest framgångsrika låtskrivare som Thomas G:son (ESC vinnare 2012 med “Euphoria”, Melodifestival vinnare 2006 med låten “Evighet”), Lars “Dille” Diedricson (ESC vinnare 1999 med “Take me to your heaven”), Peter Boström (ESC vinnare 2012 med “Euphoria”, vinnare i Melodi Grand Prix med låten “Stay”) Erik Bernholm (Vinnare i Melodi Grand Prix med låten “In a moment like this” 2010)

 

Under 2014 och 2015 var Johanna tillsammans med en av Sveriges mest folkkära artister, Jessica Andersson frontartister i de välbesökta krogshowerna med Svenska Hits.

Johanna är väldigt mångsidig och anlitas ofta både som sångerska och konferencier till stora evenemang, galor och event. Inget uppdrag är för litet eller för stort för Johanna då hon alltid gör sitt jobb med väldigt mycket kärlek och engagemang oavsett publiksiffra.Scroll Up